Olaszország, Marciano Della Chiana
... megkülönböztethető illatát. Ennek a felvágottnak az ősi eredete a toszkán területen található, ahol már a középkorban is használták a vad édesköményt a bors helyettesítésére, amely abban az időben sokkal drágább és nehezebben beszerezhető volt. A Finocchiona kifejezés több olasz szótárban és enciklopédiában is szerepel 1875 óta. Ezek között megtalálható a neves Treccani is, amely a toszkán tipikus felvágott definíciójával társítja.
Portfólió (10)
Olaszország, Barberino Di Mugello
...SALAME TOSCANO, Kiváló minőségű sertéshúsból, közepes őrlésű és kockázott zsírból készül, kollagénbélbe töltve és érlelve. PROSCIUTTO - sertéscomb "CASALINGO ALLA TOSCANA" FINOCCHIONA, Kiváló minőségű sertéshúsból készült, tipikus toszkán felvágott, kollagénbélbe töltve, ánizsmaggal ízesítve. PANCETTA tiszta sertésből, feltekerve vagy kiterítve, sózva és toszkán módra érlelve.
Portfólió (7)
Olaszország, Ginestra Fiorentina
A Salumificio Lombardi 1923 óta specializálódott toszkán tipikus felvágottak, különösen a friss kolbász, toszkán szalámi, toszkán finocchiona, csípős szalámi és toszkán pancetta előállítására; a cég bizonyítja alkalmazkodóképességét az új piacokhoz, különböző típusú és méretű felvágottak forgalmazásával, hogy kielégítse a GDO és a normál kereskedelem szereplőinek jelenlegi és jövőbeli igényeit...