... megkülönböztethető illatát.
Ennek a felvágottnak az ősi eredete a toszkán területen található, ahol már a középkorban is használták a vad édesköményt a bors helyettesítésére, amely abban az időben sokkal drágább és nehezebben beszerezhető volt.
A Finocchiona kifejezés több olasz szótárban és enciklopédiában is szerepel 1875 óta. Ezek között megtalálható a neves Treccani is, amely a toszkán tipikus felvágott definíciójával társítja.
...SALAME TOSCANO, Kiváló minőségű sertéshúsból, közepes őrlésű és kockázott zsírból készül, kollagénbélbe töltve és érlelve.
PROSCIUTTO - sertéscomb "CASALINGO ALLA TOSCANA"
FINOCCHIONA, Kiváló minőségű sertéshúsból készült, tipikus toszkán felvágott, kollagénbélbe töltve, ánizsmaggal ízesítve.
PANCETTA tiszta sertésből, feltekerve vagy kiterítve, sózva és toszkán módra érlelve.
A Salumificio Lombardi 1923 óta specializálódott toszkán tipikus felvágottak, különösen a friss kolbász, toszkánszalámi, toszkán finocchiona, csípős szalámi és toszkán pancetta előállítására; a cég bizonyítja alkalmazkodóképességét az új piacokhoz, különböző típusú és méretű felvágottak forgalmazásával, hogy kielégítse a GDO és a normál kereskedelem szereplőinek jelenlegi és jövőbeli igényeit...