...Az étel tartalmaz hajdina pehelyet, amelyet Ukrajnában termesztett hajdinából nyernek, természetes szárított marhahúst, zöldségeket és fűszernövényeket. A kása otthon is elkészíthető, vagy elvihető útra. Ehhez szüksége van edényekre, forró vízre vagy mikrohullámú sütőre.
...A hajdina tészta a rizs és a hajdina liszt kombinációja. A hajdinakása először a hetedik században vált ismertté őseink számára, de akkoriban még nem értették meg minden előnyét. Ez a gabona több mint 50 hasznos elemet tartalmaz, és fehérjetartalmát tekintve összehasonlítható a hússal. A hajdina gazdag vasban, káliumban, flavonoidokban, kvercetínben, rutinnal, rostban és antioxidánsokban. Számos sportoló és az egészségükre, valamint fizikai állapotukra ügyelő ember étrendjébe beépítik.
...olívaolaj nélkül készült kásában mindössze 75 kcal van a végső ételben.
Hosszú ideje beszélünk az árpa termékekről, mint természetes gyógymódokról megfázásra, emésztési problémákra. Hozzászoktak, hogy szükség esetén enyhítsék a görcsöket és fokozzák a gyulladást. Másrészt, a perzsa orvos és filozófus, Avicenna, a középkorban meg volt győződve arról, hogy az árpa kása hihetetlenül segít a szervezetnek a salakanyagok, toxinok és allergiák eltávolításában.
...Mi az orosz hajdina?
Hajdina - orosz hajdinakása. A hajdina (vagy hajdina) egy csodálatos növény, amely nagyon népszerű Oroszországban és Ukrajnában. Más növényekkel ellentétben a hajdina valóban rügyekre hasonlít, és jellegzetes ropogós textúrája, valamint nagyon különleges, gazdag íze van.
A hajdina (Fagopyrum esculentum), vagy közönséges hajdina, egy olyan növény, amelyet a magjaiért és takarónövényként termesztenek. A család és a keserű faj, a Fagopyrum tataricum, egy háziasított élelmiszernövény, amelyet Ázsiában termesztenek. A neve ellenére a hajdina nem kapcsolódik a búzához, mivel nem fű.