Mi vagyunk LA COMPAGNIE DE BURGONDIE, egy szövetkezet, amely 800 borász családot és szakembert egyesít a híres Bourgogne régióban.
Különböző boraink a régió hét neves borászatának szőlőiből és pincéiből származnak, északról délre, a következő helyszínekről:
• Bailly Lapierre, amely a Bourgogne Crémantjairól és az Auxerrois csendes borairól ismert
• Les Vignerons de Buxy a Côte Chalonnaise boraié...
... gránit
Ültetési sűrűség: 9 000 tőke/ha a szőlőfajta erősségének ellenőrzésére.
Metszés: goblet, nagyon rövid, lehetővé teszi a hozamok ellenőrzését.
Borászat:
Szüret: kézi.
Módszer: hagyományos Beaujolais, félig szén-dioxid, egész fürtben.
Áztatás: 6-10 nap.
Érlelés: tartályban.
Kóstolás:
Piros bigarreau szép lila reflexekkel, ez a cuvée összetett illatokat szabadít fel piros gyümölcsökből és fekete ribizliből, mandulás árnyalatok kíséretében.
Egy határozott támadás után a bor kitölti az egész szájat.