...A szezámmag apró, olajban gazdag magvak, amelyeket a Sesamum indicum növényből nyernek. Évezredek óta termesztik őket, és világszerte széles körben használják különböző konyhákban. Ezek a magvak kicsik és laposak, dióra emlékeztető ízük és finom ropogós állaguk van. A szezámmag különböző színekben kapható, beleértve a fehér, fekete és barna árnyalatokat. Gyakran használják kenyerek, zsemlék és...
...A bio szezámolajat a Sesamum indicummagvak első hideg sajtolásával nyerik, majd dezodorálják.
Egy olyan folyamat, amely során homogénebb eredmény érhető el az organoleptikus jellemzők terén vízgőz segítségével.
Az omega-6 és omega-9 zsírsavak hidratálnak és megakadályozzák a vízveszteséget, míg a szelén és E-vitamin tartalma természetes antioxidáns hatásával tűnik ki.
A dezodorált szezám növényi olaj egy természetes termék, amely bio gazdálkodásból származik.
INCI: SESAMUM INDICUM SEED OIL
CAS: 8008-74-0
EINECS: 232-370-6...
...A bio citromfű illóolaj egy könnyen mozgatható, sárga folyadék. Erőteljes, jellegzetesen fanyar-friss illata van, amelyben erős citrom- és citromfű aroma érezhető, ezért az olajat Melissa indicum néven is emlegetik.
A bio citromfű illóolajat a MahaPengiri fű (citromfű, Cymbopogon winteranius) leveleinek vízgőz-desztillációjával nyerik.
Ázsiában a citromfűolajat és a növényi részeket régóta...
...A szezámmag apró, olajban gazdag magvak, amelyeket a Sesamum indicum növényből nyernek. Évezredek óta termesztik őket, és a világ különböző konyháiban széles körben elterjedtek. Ezek a magvak kicsik és laposak, dióra emlékeztető ízük és finom ropogós állaguk van. A szezámmag különböző színekben kapható, beleértve a fehér, fekete és barna árnyalatokat. Gyakran használják kenyerek, zsemlék és...
...A szezám (Sesamum indicum) egyéves növény a Pédaliaceae családból, amelyet széles körben termesztenek a magjaiért. Valószínűleg az indiai szubkontinensen háziasították, és valószínű, hogy ez volt az első olajos növény, amelyet termesztettek. A szezámot elsősorban a trópusi, szubtrópusi és meleg mérsékelt övezetekben termesztik Afrikában (Szudán) és Ázsiában (India, Mianmar). A szubszaharai országokban gyors fejlődésnek örvend, mivel könnyen termeszthető és alacsony a termelési költsége.