Élelmiszer

Élelmiszereknek azokat az anyagokat vagy termékeket nevezzük, amelyek az élőlények táplálását szolgálják, és olyan tápanyagokat tartalmaznak, mint a fehérje, szénhidrátok, zsírok, ásványi anyagok vagy vitaminok. Lehetnek állati vagy növényi eredetűek, feldolgozott vagy feldolgozatlan formában is előfordulhatnak. Az emberek vagy más élőlények túléléséhez az élelmiszerek elengedhetetlenek, és fontos szerepet játszanak az élőlények tápanyagellátásában.

Számos iparágban dolgoznak élelmiszerekkel, különösen az élelmiszeripar foglalkozik a különféle élelmiszerekkel kapcsolatos összes aspektussal. A vendéglátás élelmiszerekkel dolgozik, és ezek megfelelő elkészítése kulcsfontosságú szerepet játszik. Az agrárágazat is kapcsolatban áll az élelmiszerekkel, saját élelmiszereket és termékeket állít elő, vagy felhasználja azokat állatok etetésére.

Ebben az iparágban találhatóak kategóriák, mint például:

  • Táplálékkiegészítők,
  • Édességek,
  • Pékáruk,
  • Pezsgők és sok más egyéb.

Az termékek ízélményt, örömöt vagy további tápanyagokat nyújthatnak a fogyasztó számára az optimális táplálkozás érdekében.