... tanninextrakció. A bort 15-20 nap után szüretelik, mielőtt megkezdődne a malolaktikus fermentáció.","Cépages":"Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (37%), Petit Verdot (3%)","Producteur":"Dufour család, Saint-Michel-de-Rieufret (33720)","Formats et conditionnements":"Palack (75cl) - 6-os karton - 2021"}...
... napos áztatás, malolaktikus erjedés tartályokban.
Érlelés: 60% hordókban, 25% rozsdamentes acél tartályokban, és 15% amphorákban
Kóstolás: Szép intenzitású gránátvörös szín, fekete ribizli és ibolya jegyekkel, mentolos illatokkal kiegészítve, szép aromás komplexitás.
Édes, sok kerekességgel és cukrossággal, finom, bársonyos és elegáns tanninokkal, piros és fekete gyümölcsök aromáival, kellemes frissességgel.
... érettségnél
Hideg előfermentációs áztatás 48 órán át
Parcella szerinti borászat
Hosszú erjesztés 3 hétig
Malolaktikus erjedés tartályokban
12 hónapos érlelés francia tölgyfahordókban
SZŐLŐFÉLESÉGEK
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
KÓSTOLÁSI MEGJEGYZÉSEK
A gyönyörű, tiszta gránátvörös színű Château Lalande vörösbor kellemes vörös gyümölcsök és kakaó illatát tárja elénk, pörkölt fa jegyekkel. Az ízvilág sima és kerek támadást kínál, amely gyümölcsös jegyekbe fejlődik, finoman lágyított tanninokkal.
... szőlő tökéletes érettségben történő szüretelése. A legjobb fürtök szelektív válogatása fotometrikus elemzés segítségével a szüret megérkezésekor. Erjesztés 15 napig. Pneumatikus préselés a lé minőségének megőrzése érdekében. Malolaktikus erjedés hordókban. Érlelés hordókban (új hordók és 5 éves hordók) 12 hónapig. Palackozás optimális időpontban, majd a bor pihentetése a forgalmazás előtt.
Kóstolási jegyzetek
Ez a cseresznye színű bor összetett illatot árul el.
Szervírozási hőmérséklet: 16 - 18°C...
... műveleteit precízen végzik, maximálisan tiszteletben tartva a mikrobiális életet. A növényvédelmi intézkedések a növény alapos megfigyelésén és a gyors reakcióképességen alapulnak.
Szüret: Kézi szüret 20 kg-os, szellőző dobozokban. A szőlőt szigorúan válogatják a szőlőnél, aranysárga állapotban, és mentes minden rothadástól.
Borászat és érlelés: Pneumatikus, frakcionált préselés. A préselés végén keletkező anyagokat eltávolítják. Az alkoholos és malolaktikus erjedés 228 literes tölgyfahordókban zajlik.
Cépage: 100 % chenin
Szerviz hőmérséklet: 8-10 °C...
... tanninokat nyerjenek ki. A malolaktikus fermentáció és a végső házasítás később, télen történik. Ez a 2018-as évjárat különösen 5 évig érlelődött beton tartályokban a palackozás előtt.\n\nTASTING NOTES\nA bor mélyvörös színű, narancsos árnyalatokkal, és erőteljes illatot mutat, amely humusz, bőr és kirsch aromákat tartalmaz. Az íze selymes, telt, hosszú fűszeres lecsengéssel. Ez a bor készen áll a fogyasztásra, de a következő 2-3 évben is érlelhető. Ideálisan 18 °C-on szolgálják fel, és javasoljuk, hogy dekantálják egy kancsóban a tálalás előtt."}...
...Côtes-de-Bourg
Összetétel:
Merlot - Cabernet Sauvignon
Érlelési potenciál:
Körülbelül 15 év
Borászat:
Szőlőszüret, levél nélküli. Erjedés beton tartályokban.
Két és három hét közötti áztatás, kontrollált kivonással, hogy finom és elegáns tannin szerkezetet kapjunk. A malolaktikus erjedés végén hordóba töltés. Érlelés hordókban 12 hónapig.