... mandulát, Prunus amygdalus var. dulcis, és a keserű mandulát, Prunus amygdalus var. amara, amely utóbbi mérgezőnek számít, a cianhidrogén sav tartalma miatt. Ez egy olajos mag, azaz gazdag lipidekben, és gyakran „száraz olajos gyümölcsnek” nevezik. Ha a mandulát éretlenül szedik le, a héja még zöld, a híres mandula zöld. Így a zöld és friss mandulák puha és tejes állagúak, finom ízűek. Franciaországban júniusban és júliusban szedik őket.
Teljesen érett állapotban a mandula megszárad, és betakarítják.
Ean13:3701511707330
Referencia: AmandeBioHachéeFrance1...
...1 % Méz aroma, biogazdálkodásból származik
-- 99 % Almabor ecet
- Pasztörizálatlan, tartósítószer nélkül, allergének nélkül
Felhasználható körte, mandula és pisztácia serpenyős ételhez mézes ecetes karamellel.
Ez az ecet alkalmas fehér húsokhoz, salátákhoz, tengeri ételekhez és libamájhoz.
Ez a termék 25 cl-es kiszerelésben kapható.