A Bordeaux-i szőlőültetvény szívében gyökerezve, a Maison Le Star, 5 kastéllyal és közel 600 hektár szőlővel, ma már jelentős referenciának számít Bordeaux-ban. 2016-ban alapították két történelmi kereskedőház egyesülése után, és Guillaume Brochard vezeti, aki a bor iránti szenvedéllyel és a luxus világából származó vállalkozóként ismert.
A Maison Le Star a bor modern megközelítését ötvözi a hagy...
ÜDVÖZÖLJÜK a Domaine Tour Campanets-nál!
A Puy-Sainte-Réparade községben, a Luberon és a Földközi-tenger között, Aix-en-Provence-tól 20 percre található, gyönyörű Domaine-unk 60 hektáros erdőn és 35 hektáros szőlőültetvényen terül el, 250 m magasságban.
SZŐLŐINK agyagos mészkő talajon vannak ültetve, és nagy gondossággal, Biológiai Gazdálkodás keretein belül műveljük őket, hogy kifejezzük a ...
...Ez a száraz fehérbor "felfedezés" ideális aperitifként vagy édes/sós párosításokhoz. Próbálja ki ázsiai ételekkel: meg fog lepődni!
Domaine: DOMAINE DE L'EPINAY
Appellation: VIN DE FRANCE
Régió: VAL DE LOIRE
Szín: Fehér
Szőlőfajták: Muscat Petits Grains 50 % / Sauvignon Blanc 40 % / Chardonnay 10 %
Termesztési mód: Bio
Tartalom: 75cl
Súly: 1 kg
Jellemző: Száraz
Évjárat: 2018...
...Termék neve: Saumur Blanc Sec Melodie Domaine Du Moulin De L'Horizon
Terméktípus: Francia Bor
Allergének: Tartalmaz kén-dioxidot
Szőlőfajták: CHENIN
Évjárat: 2021
Térfogat: 75CL
Szín: FEHÉR...
... francia tölgyfahordókba kerül (25% új), ahol végbemegy az összes alkoholfermetáció. A malolaktikus fermentációt szándékosan nem keresik, hogy megőrizzék a frissességet. A 10 hónapos seprőn való érlelés alatt a bort rendszeresen keverik, hogy gazdagabb testet adjanak neki. Ez a "burgundi" módszer teszi ezt a cuvée-t egy tartós bornak.
Kóstolás: Szép savanykás illat, vajas, pörkölt és mogyorós jegyekkel, gazdag és összetett íz, amely minden vágyhoz illik.
Birtokos borászoként szőlőültetvényeink a Dél-Vendée-ben találhatók, és az IGP Val de Loire címkét viselik. Biogazdálkodásra tanúsítottak, és túllépünk a követelményeken, mivel a talajaink és szőlőink előkészítése nem ismer szintetikus termékeket. Ma olyan kereskedelmi partnereket keresünk, akik képesek nemzeti és nemzetközi szinten forgalmazni borainkat.
...Több mint 100 éves tapasztalat a pezsgő előállításában az SVM leányvállalatunkkal.
- A Charmat módszer alapján történő feldolgozás (fermentáció zárt tartályban zajlik, mint a francia almaborok vagy az olasz proseccók esetében)
- A világtrendekhez igazodó édes ízek és árak
- Innovációra nyitott szektor, amely új fogyasztókat vonz
- Számos lehetséges kombináció (bor eredete, alkohol, buborékok, édesség, ízesítés, színek…)
- Modern és rugalmas gyártási eszköz
- Képes 600 palacktól kezdődően csomagolás testreszabást, és 6000 palacktól teljes testreszabást (bor + csomagolás) kínálni.
...Szőlőfajták:
Grenache Blanc - Grenache Gris
Talaj:
Argilo-Calcaire, régi szőlőültetvények a napos Aspres terroir teraszain
Borászat:
Közvetlen préselés, hőszabályozott tartályban erjesztés, majd francia tölgyfahordókban érlelés seprőn való keveréssel.
Kóstolás:
Ezüstös árnyalatú szín,
Az illat finom őszibarack, körte és pirított kenyér vagy briós aromákat kínál.
A szájban kerek, miközben megőrzi frissességét. Ez egy kiegyensúlyozott és összetett fehérbor.
Étel- és borpárosítás:
Grillezett tubot vagy dorade, Comté sajt, zöldségek plancha módra
Aranyérmes Gilbert és Gaillard által...
...A teraszok és a Dolce Vita szellemének elengedhetetlen része
Hozzávalók:
Franciafehérbor, alkohol, aromás növények csokra, fűszerek és citrusfélék héja
Kiszerelés: 1 liter (10 koktél)
Fokozat: 18% vol.
Szervírozás: 50% Spritz Balbine + 50% szénsavas víz egy nagy boros pohárban, tele jéggel
MINŐSÉGI ITAL
A Spritzünk létrehozása előtt különböző módokon kóstoltuk meg a koktélt, különböző...