... latin nux szóból származik, ami "minden héjas és mandula gyümölcsöt", "diót" jelent.
A mogyoró kifejezés először 1225-1230 körül jelent meg a Roman de la Rose-ban.
A mogyoró táplálkozási szempontból nagyon érdekes a fehérje-, élelmi rost-, valamint a magas kálium/nátrium tartalma miatt, továbbá gazdag E-vitaminban és antioxidáns polifenolokban.
Ez az egyik legolajban gazdagabb mag, amely omega-9...
...Referencia
9990000017034
A mogyoró nagyon jó tápanyag, mivel előnye, hogy jól megőrzi értékét anélkül, hogy bármit is veszítene tápláló tulajdonságaiból.
A mogyoró egészségügyi előnyei
- A mogyoró az egyik legmagasabb omega-9 zsírsavban gazdag olajos mag, amely segít csökkenteni a rossz koleszterin szintet a vérben, miközben fenntartja a jót.
- A mogyoró ideális, és érdemes kombinálni mandulával...
...Magnéziumforrása miatt hasznos, ha fáradtnak érezzük magunkat. Rágcsálható önállóan, vagy fizikai vagy szellemi megterhelés után.
Hozzávalók: Nyers mandula, nyers kesudió, nyers mogyoró, golden choice szőlő, golden chili jumbo szőlő, Flame barna szőlő, Sultana barna szőlő, napraforgóolaj, növényi olaj, E220 tartósítószer (kén-dioxid).
...A helyi ökológiai kultúrából származó bio kendermag kellemes, ropogós mogyoró ízű. Gazdag és ideálisan arányban van omega-3 és omega-6 zsírsavakban, valamint emészthető növényi fehérjékben, ez a mag tartalmazza a szervezet megfelelő működéséhez szükséges 8 esszenciális aminosavat. Ideális egészséges, vegetáriánus vagy vegán étrendhez.
Használati tanácsok: nyersen, csírázva vagy pörkölve...
Használja az új és fejlesztett szolgáltatókeresőnket, vagy hozzon létre érdeklődéseket a vásárlók számára készült új europages alkalmazás segítségével.