...A sertés lapocka egy prémium minőségű húsrész. A szaftos hús minimális mennyiségű kötőszövetet tartalmaz, és a zsíros rostok egyenletesen oszlanak el az izmokban.
Gyártó: Ukrajna
Jellemző: Hűtött, Fagyasztott
Hűtött termékek: 12 nap 0 +4 ºC-on
Fagyasztott termékek: 6 hónap -18 ºC-on...
...Iberiai sertésekből származó darab, amelyet gabonával etettek. Az elkészítése a mellkas gerinc- és félgerincizmainak, valamint a hosszú, ágyéki és mellkasi izmok izomcsomagjával történik, sózva, pácolva és bélbe töltve, amely megfelelő érlelési folyamaton ment keresztül, legalább 70 napig.
Elkészítési folyamat: Áztatás, pácolás, bélbe töltés, szárítás és érlelés.
Hozzávalók: Iberiai sertés...
...A szalonnás hús szó az ófrancia surge szóból származik, ami a sur la longe, vagyis a hátsó részen, a hátsó rész felett jelent. A szalonnás hús sült a marha hátsó része és a bordák között található. Mivel az állat azon területéről származik, ahol az izmok kevesebb munkát végeznek, a szalonnás hús puha és ízletes, jól alkalmas sütésre. Ha azonban nem kíván sültet, ez a húsrész steakekre vagy wokban sütéshez való csíkokra is vágható.