... képesek csírázni. A polinéz tengerészek felelősek a Délkelet-Ázsiába való elterjedéséért. A kókuszpálma a nedves és meleg trópusi övben virágzik. Fő termesztési területei közé tartozik a Fülöp-szigetek, Indonézia, Srí Lanka, Dél-India, Afrika, valamint Dél-Amerika partjai és folyói. A fa egész évben terem, és életkorától és helyétől függően évente 30-150 érett kókuszt termel. A kókuszokat pálma mászók és kiképzett majmok szüretelik. A kókusz nagy értéket képvisel a helyi emberek számára.
... játszott az ázsiaiak életében. A kókuszokat felfedezők hozták el a nyugati világba, így a kókusz széles körben ismertté vált.
Kókuszliszt készítése
A kókuszban pép található. A pépet a diókról lekaparják, majd préselik, hogy elválasszák a kókuszolajat a péptől. A megmaradt pépet megszárítják, majd reszelik vagy őrlik lisztté. A kókuszliszt tehát a kókuszszárított és őrölt reszeléke.
A kókuszliszt gluténmentes és jó alternatíva a búza és más gabonalisztek helyett. A kókuszliszt kiváló rostforrás, és enyhén édes ízt ad...
...A kókuszdióinkat nagy pálmaültetvényeken frissen betakarítják és megszárítják. Ehhez több órán át 80°C-on sütőben melegítik őket, amíg a belső folyadék elpárolog.
A szárítás során bekövetkező folyadékveszteség miatt a kókuszdiók lényegesen könnyebbek, mint a friss gyümölcsök, és valamivel kisebbek is. A külső héj a folyamat során barna, bőrös és nagyon kemény lesz.
Szárított kókuszdióink...
... frissítően hat. A finomítás révén a BioKókuszolaj magasabb hőmérsékleteket is elvisel, így nagyon jól alkalmas sütésre és fritőzésre. Próbálja ki!
BioKókuszolajunk fehér színű és enyhén kókuszra jellemző aromájú. 20°C alatt szilárd, 24-29°C között folyékonnyá válik.
A BioKókuszolajat a kókuszdió aprított és szárított tápláló szövetének, a koprának a kipréselésével nyerik. Az így keletkezett olajat végül szükség esetén finomítják.
...A bio kókuszlisztet kíméletesen szárított és olajmentesített bio kókuszdiókból állítják elő, amelyek ellenőrzött bio termesztésből származnak. A liszt kizárólag 100%-ban természetes kókuszhús alapján készül. A liszt finom, fehér vagy krémszínű por, aromás kókusz ízzel és kellemes kókusz illattal rendelkezik. A kókuszliszt kiválóan alkalmas sütéshez. A receptben megadott liszt mennyiségének akár 20%-a is helyettesíthető kókuszliszttel. A napi rostszükséglet kielégítése érdekében a finom kókuszliszt kiegészítőként is alkalmas.
Ez a termék a DE-ÖKO-006 szerint ellenőrzött bio élelmiszer.