...Brazíliai Rózsabors
A nedves, meleg Brazíliából származó Schinus bogyók cserjéken és fákon nőnek, ízük édes, gyümölcsös, enyhén csípős, és a úgynevezett hamis borsok közé tartoznak.
Mégsem bors...?
A kissé csípős íz és a borsra hasonlító forma miatt tévesen rózsaborsnak nevezik.
Rózsabors felhasználása
A rózsabors tökéletesen illik szószokhoz, szárnyasokhoz, húsokhoz és vadhús ételekhez, de alkalmas édes desszertekhez és finom zöldségekhez, mint például a spárga vagy a sajt. A bogyók gyönyörű vizuális és dekoratív tulajdonságai miatt sok borsban és fűszerben megtalálhatók.
... gyümölcsöket tartsák meg. Mivel a rózsabogyó törékeny, a périkarpusa különösen könnyen leválik.
Ezeknek a rózsabogyóknak az organoleptikus tulajdonságai kivételesek, és rehabilitálják ezt a rendkívüli hamis borsot.
...Fedezze fel a Sichuan bors savanykás és csípős ízét, valamint a mocsári só virágának finom jódos ízét. Ideális fehér húsok és csokoládé alapú desszertek ízesítésére.
A Sichuan bors a világ legismertebb „hamis” borsfaja. Már régóta jelen van számos konyhában, különösen a nagy séfekéiben.
A Sichuan bors 2 fajtában kapható, zöld vagy piros: zöld, amikor még éretlenül szedik, piros, amikor megérik...