... tápanyagokat, amelyek a borok jellegét adják. A talaj Garonne-i kavicsból áll. A borok érlelése 12 hónapon át történik, 25%-ban új hordókban.
Tiszta és ragyogó rubinpiros színe kellemes kóstolásra utal. Az illata összetett, a fekete cseresznye, a virág és a szilva aromái keverednek a pörkölt és a pirított mogyoró jegyeivel. Ez a bor szép rugalmasságot kínál a szájban, nagyon finom egyensúllyal, amelyet...
...Leírás
A kalciumban, magnéziumban és nyomelemekben gazdag osztriga héjak kiváló tápanyagot jelentenek a talaj számára.
A bennük található mészkő kiegyensúlyozza a savas talajokat és növeli a pH-értéküket.
Felhasználás a konyhakertben:
50 g / m2: a talajba ásva, gereblyézéssel
Komposzt gazdagítása
Gát a csigák és meztelencsigák ellen
Természetes trágyázó, amely gazdag kalciumban: Ca 37 % Na 0,4% P 0,04%
Felhasználás a tyúkólban:
Szórja a talajra. A tyúkok értékelni fogják, és gyönyörű tojásokat adnak.
Minden csomagolás kérésre elérhető.
SÚLY:ND
MÉRETEK:ND
SÚLY:1 kg, 10 kg, 2 kg, 25 kg, 5 kg...
... egy mészkő platón, amely ideális expozícióval rendelkezik. Ez a kemény és sziklás talaj, amelyet gyakran 'lázadó'-nak neveznek a nehéz művelhetősége miatt, figyelemre méltó tipikusságú borokat termel.
SZŐLŐTERMESZTÉS
Talajkezelés
Metsszés és Levéleltávolítás
BORÁSZAT
Korlátozott Hoztam
Kíméletes Kivonás a Gyümölcs Aromák Fokozására
Erjesztés Hőmérséklet-Szabályozott Rozsdamentes Acél Tartályokban
SZŐLŐFAJTÁK
94% Merlot
5% Cabernet Sauvignon
1% Cabernet Franc...
...Szőlőfajták: Macabeu - Muscat
Côtes Catalanes
Aranyérmes Gilbert és Gaillard által
Talaj: Agyagos-Mészkő
Borászat: Közvetlen préselés, statikus ülepítés és erjesztés inox tartályban 14" / 16" fokon 15-20 napig, majd finom seprőn érlelés a palackozásig
Kóstolás:
Világos, fényes sárga szín,
Az illat friss gyümölcsöket,
citromos és egzotikus jegyeket, valamint szép
virágos aromákat kínál.
Élénk és friss a szájban, a muscat jellegzetessége
dominál a lecsengésben.
Szőlőfajták: Macabeu - Muscat
Talaj: Agyagos-Mészkő...
...A Bourgogne borvidék teljes területéről származik Chardonnay.
Gyakran ezzel a generikus Bourgogne-nal kezdődik a bevezetés
a régió nagy fehér boraihoz.
Egyszerű örömöt nyújt a borbarátoknak egy klasszikus Bourgogne.
Bourgogne Blanc-jaink a Saint-Véran és a Pouilly Fuissée AOC határán helyezkednek el. Egyetlen út vagy néhány száz méter választja el őket.
Szőlőtermesztés:
A talaj: agyagos-mészkő...
...Vin de Pays Crac Boum Bu domaine Saint Germain
Szín: Fehér
Szőlőfajta: Chardonnay, Mondeuse Blanche és Jacquère.
Terület: 1,50 ha
Termés 2018: 55,50 hl/ha
Kultúra: Biológiai - ECOCERT France sas által tanúsított AB.
Terroir és Talaj: Minden parcella a Saint-Pierre d’Albigny község agyagos-mészkő talaján található, amely község egy lejtőn helyezkedik el.
Szüret: Kézi.
Borászat: Légnyomásos...
...Kultúra: ésszerű. Kézi és gépi szüret. Teljes fürtök, erjesztés hőszabályozott rozsdamentes acél tartályban, válogatott élesztők használata, klasszikus borászat. Érlelés hőszabályozott rozsdamentes acél tartályban, házasítás, derítés, enyhe szűrés, technikai parafadugó. Agyagos-mészkőtalaj.
Szem
Sötét ibolya szín, rubin árnyalatokkal.
Illat
Finom, intenzív, erőteljes piros gyümölcs aromák...
...Megnevezés: IGP Côtes Catalanes
Szőlőfajta: 100% Chardonnay
Talaj: A szőlő a Boulzane-völgy alsó részének agyagos-mészkő dombjairól származik. Helyenként a palás alapanyag komplexitást ad a bornak.
A szőlőültetvények kora: A szőlőültetvényeket az 1980-as évek elején ültették. Ezek voltak az első Chardonnay szőlők a Roussillonban!
Elkészítés: A hideg ülepítés után 48 órán át a must közvetlenül...
...Szép struktúra, a bor telt, kellemes édességgel, szép gyümölcsösséggel, lédús (mintha gyümölcsöt harapnánk). Szép koncentrációval rendelkezik ez a napfényes bor, selymes, lágy lecsengéssel.
Általános benyomás: ez a bor tökéletesen illik a grillezett húsokhoz, fehér húsokhoz vagy kemény sajtokhoz.
14 és 16 °C között ajánlott fogyasztani.
Termék: Château Rauzé Lafargue AOC Côtes de Bordeaux
Terület: 13 ha
Terroir: agyagos-mészkő-limnos talaj
Megjelenés: Szép mély rubin színű, bársonyos bor...
...TERROIR ÉS BIRTOK
Agyag és mészkő keveréke. Hoztamány 36 hl hektáronként
SZŐLŐFÉLESÉGEK
Mourvèdre 25%
Grenache 30%
Cinsault 45%
BORÁSZAT
Hagyományosan megművelt talaj (mind mechanikusan, mind kézzel) indokolt talajkezelés.
Kézi szüret. A fürtöket kézzel válogatják a szőlőültetvényen.
Lombtalanítva és zúzva. Közvetlen préselés vagy bőr hideg áztatás (12°). Erjedés hőmérséklet-szabályozottan...
...MEGNEVEZÉS: CHAMPAGNE
SZŐLŐFÉLÉK: 65% Chardonnay és 35% Pinot Meunier
Alkohol: 12,5%
Talaj: Agyagos-mészkő
Borászat: 10 hónap tartályban és 14 hónap a pezsgősítéshez
Űrtartalom: 750 ml
Szín: világos sárga, finom és egyenletes buborékok
Íz: Citrusos jegyek, fehér húsú gyümölcsök
Tanácsok: Aperitifként vagy az étkezés során fogyasztandó. Ez a cuvée kiemeli a legegyszerűbb ételeket, és elegánsan hangsúlyozza a legfinomabb fogásokat. Fogyasztandó 6 és 8 °C között.
A LOUPIAC GAUDIET Kastély 28 hektáros szőlőültetvénnyel rendelkezik, amely a Garonne fölé magasodó domboldalakon található. A szőlőültetvények átlagéletkora 47 év, a talaj pedig agyagos kavicsos, mészkő alappal. A szőlőfajták között Sémillon, Sauvignon és Muscadelle található. A LOUPIAC GAUDIET Kastély borait hagyományos módon állítják elő, kézi szürettel, miközben modern technikákat is alkalmaznak.
A Domaine ELLEVIN családi birtok 15 hektáron termeszt szőlőt. Kiváló Chablis borokat készít, mint például Chablis 1er Cru Vaucoupin, Chablis 1er Cru Vosgros, Petit Chablis és Crémant de Bourgogne.
Chablis
Cépage(s): Chardonnay
Talaj: Kiméridgiai agyagos mészkő
Metszés: Guyot Dupla, Chablis-i metszés
Borászat: Hagyományos erjesztés tartályban
Érlelés: A borokat 8-12 hónapig érlelik
Ízélmény...
Használja az új és fejlesztett szolgáltatókeresőnket, vagy hozzon létre érdeklődéseket a vásárlók számára készült új europages alkalmazás segítségével.