...Mivel a mandulák meglehetősen kalóriadúsak, feltételezhető, hogy naponta nem szabad 40 g-nál több mandulát fogyasztanunk.
A mandulák kiváló vitaminforrást jelentenek. Bennük többek között B-vitaminokat találunk, mint például: tiamin, riboflavin, niacin, folsav és B6-vitamin. Ezen kívül a mandulák A-vitamint is biztosítanak a szervezetünk számára. A mandulamagok emellett a szervezet számára szükséges ásványi anyagok, például: kalcium, magnézium szállítását is biztosítják.
...A mandulamag a dió ehető része, amely a kemény héjban található. Fehér, puha és finom szemcséje van, édes ízével és jellegzetes aromájával. A mandulamagokat gyakran használják főzéshez friss, pörkölt, szárított vagy őrölt formában. Különféle ételek, péksütemények, cukrászati termékek, valamint tejtermékek, italok és desszertek elkészítésére használják. A mandulamagok tápanyagokban is gazdagok, beleértve a fehérjét, zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat, így egészségesek.
...A mandulát több mint 4000 éve termesztik. Néhány évszázaddal ezelőtt a magokat fontos alapélelmiszernek tartották, mivel létfontosságú tápanyagokat tartalmaztak, amelyek fedezték a fehérjeigényeket a szubtrópusi régiókban. A mandulákat három csoportra osztják, amelyeket a felhasználásuk különböző módjai jellemeznek. Ezeknek a fajtáknak a nevei utalnak a mandulamagok ízére és állagára: keserű mandulák, édes mandulák és puha héjú mandulák.
...ALARCON TRADING, SL
20 éve árulunk hámozott mandulát Spanyolországban. Jelenleg szeretnénk bővíteni tevékenységünket a mandulamagok nemzetközi értékesítésére. Íme egy bevezető ajánlat Franciaország számára:
- Largueta mandulafajta (tól 6,50 €/kg)
- Marcona mandulafajta (tól 7,00 €/kg)
Bármilyen kérdés vagy tisztázás esetén állunk rendelkezésére. Várva, hogy az ajánlat felkeltse az érdeklődését, üdvözlettel.