... Pontet Barrail 17 hektáros területe agyagos-mészkő és homokos kavicsos talajon terül el, amely lehetővé teszi a 38 éves átlagéletkorú szőlőültetvények teljes kibontakozását.
VINIFICATION
Hagyományos, hőszabályozott rozsdamentes acél tartályokban, harmad részben új tölgyfahordókban érlelve.
CÉPAGES
60% Cabernet Sauvignon
30% Merlot
6% Petit Verdot
4% Cabernet Franc
DÉGUSTATION
Gránát szín rubin széllel.
Illatában pörkölt jegyek, édes fűszerek, füge és érett fekete gyümölcsök aromái.
... februárjában.
Diam 3 dugóval.
Kóstolás: élénk vörös színe kékes és fényes reflexeket mutat. Illatában egy igazi hármas aromakombinációt kínál a fekete bogyós gyümölcsök, fűszerek és a maquis esszenciái, amelyek a Balagne szívébe repítenek. A kerek és élénk íz, selymes tanninokkal, támogatja az aromás érzéseket.
A Rouge Fraticello egy karakteres bor, a korzikai fajták tipikus aromáival, lágy és gyümölcsös. Természetesen harmonizál a korzikai gasztronómia specialitásaival, mint a Figatellu és a vaddisznó pörkölt.
...% - Petit Verdot 2%
Borászat: Parcella borászat, hőszabályozott rozsdamentes acél tartályok
Érlelés: 12 hónap újratöltött hordókban 1/3 arányban
Kóstolás: Mély lila szín. Intenzív piros gyümölcsök illata, pörkölt és enyhén vaníliás jegyekkel. A szájban jól kiegyensúlyozott bor, jelenlévő, de selymes tanninnal, amely hosszú aromás lecsengést kínál fás és pörkölt jegyekkel.
... ENTHUSIAST : 93/100 «A birtok legöregebb szőlőiből származik, ez egy érett és koncentrált bor. 18 hónapig érlelték hordóban, erőteljes pörkölt és fűszeres karaktert fejlesztett ki, amely még ma is dominál. De a gyümölcsös és erős savassággal lenyűgöző borrá fejlődik.»
J. SUCKLING : 93-94/100 :«Ez egy csodálatos bor csokoládé és fekete bogyók árnyalataival. Közepes test és gyümölcsös. Fantasztikus...
... teli, kerek és ízletes. A paletta pörkölt és vaníliás ízeket tár fel, kis fekete gyümölcsökkel vegyítve.
BOR ÉS ÉTEL PÁROSÍTÁS
15 °C-on tálaljuk sült nyúllal, grillezett entrecôte-val vagy fekete pudinggal és sült almával. Tökéletesen illik a Délice de Bourgogne vagy a Tomme de Montagne sajtokhoz is.
Régió: Beaujolais
Szőlőfajta: Gamay Noir
Szőlőültetvény: gránitos talaj – kontinentális éghajlat...
... tápanyagokat, amelyek a borok jellegét adják. A talaj Garonne-i kavicsból áll. A borok érlelése 12 hónapon át történik, 25%-ban új hordókban.
Tiszta és ragyogó rubinpiros színe kellemes kóstolásra utal. Az illata összetett, a fekete cseresznye, a virág és a szilva aromái keverednek a pörkölt és a pirított mogyoró jegyeivel. Ez a bor szép rugalmasságot kínál a szájban, nagyon finom egyensúllyal, amelyet...
...egyszerűen egy hatalmas élmény vár ránk! Az ízében a hatalom és a komplexitás érezhető, ahol azonnal megjelennek a mély fűszeres aromák (bors, szegfűszeg, csillagánizs stb.). A gyümölcsös ízek (cseresznye, szeder) telítettek és precízek, és remekül keverednek a 18 hónapos fahordós érlelés által hozott vonzó pörkölt kenyér ízével. Egy rendkívüli hosszúság zárja le ennek a zseniális cuvée-nek a...
...A Kanonkop borai Dél-Afrikában híresek a minőségük, tisztaságuk és kifinomultságuk miatt.
A birtok cabernet sauvignonja sötét, hihetetlenül összetett aromákkal rendelkezik, mint a nedves dohány, a tölgyfűszerek, a szederpüré, a chai tea és a friss föld. Az ízvilág szintén változatos - érezhetők benne az édes málna és a meggy jegyei, valamint a pörkölt kávé. A tanninok pedig egyenesek és kiegyensúlyozottak.
Érdemes mártással készült ételekkel vagy egy szép marhahússal fogyasztani.
...Talajok:
Limono-Calcaire
Aranyérmes Gilbert és Gaillard által
Borászat:
Szőlőszüret, hosszú áztatás inox tartályban, majd francia tölgyfahordókban érlelés.
Fényes, gránátvörös szín
Intenzív és gazdag illat, pörkölt, vaníliás és
édesgyökér aromák, érett gyümölcsökkel
mint a szilva.
Ízben a tanninok selymesek és jól
összeértek.
Szőlőfajta: 100% Cabernet Sauvignon
Talajok: Limono-Calcaire...
... fel. Az íz zsíros, pörkölt aromákkal. Ez a bor szép szerkezettel és kerek tanninokkal rendelkezik.
Étel és bor párosítás: 18°C-on élvezze kacsamell, burgundi marha vagy sajt kíséretében.
Csomagolás: 3l-es karton
Borvidék: Pays d'Oc
Évjárat: 2017
Szőlőfajta: Merlot
Kultúra: Biológiai...
...IGP Pays d'Oc 2023 (34 Hérault)
bottle of 75cl
13%/vol
Chardonnay
- Kóstolási jegyzet:
A színe mély arany.
"Élvezeti bor, kerek, lágy és gyümölcsös"
Friss gyümölcsös és pörkölt jegyekkel
- A borász:
A természet és az emberi munka tisztelete áthatja a merész borászokat.
Felelős és átlátható magatartásuk a megszerzett címkék és tanúsítványok révén nyilvánvaló, amelyek garantálják akaratukat.
... francia tölgyfahordókba kerül (25% új), ahol végbemegy az összes alkoholfermetáció. A malolaktikus fermentációt szándékosan nem keresik, hogy megőrizzék a frissességet. A 10 hónapos seprőn való érlelés alatt a bort rendszeresen keverik, hogy gazdagabb testet adjanak neki. Ez a "burgundi" módszer teszi ezt a cuvée-t egy tartós bornak.
Kóstolás: Szép savanykás illat, vajas, pörkölt és mogyorós jegyekkel, gazdag és összetett íz, amely minden vágyhoz illik.
...Fekete szín. Intenzív illat pörkölt kenyérrel és nagyon érett fekete ribizlivel. Nagyon krémes. Nagyon, nagyon szép bor, amely egyszerre mutat sűrűséget és egy nagyon kellemes friss dimenziót. Sűrű, de nem nehéz. Szép hosszúság, húsos és érett tanninokkal.
ÉVJÁRAT:* 2017...
...A vörösboraink erjesztése 25° és 30°C között zajlik hőszabályozott rozsdamentes acél tartályokban.
Félúton végzünk egy lefejtést, hogy jobb kivonást érjünk el a szőlőhéj és a must között, majd a kivonás fokozatosan történik.
Ezt követi egy 8 napos posztfermentációs maceráció.
Kifejező illat, fűszeres, pörkölt, vaníliás, fekete gyümölcsök keverednek egy szép tannin szerkezettel, burkolt...
...A DOBBÉ Cognac XO Grand Century a kiválóságra törekszik. Borostyánszínű, rézvörös árnyalatú színe elbűvöli a ritka és kivételes konyakok kedvelőit. Erős és gyümölcsös illata gazdag virágos aromákkal párosul. Kellemes édessége a kandírozott gyümölcsök, méz, mandula és egy csipet pörkölt pisztácia gazdag ízvilágán alapul.
Állapot: Új termék
Ország: Franciaország
Termelési régió: Cognac
Megnevezés: Cognac AOP
Évjárat: 2019
Alkohol: 40°
Űrtartalom: 70cl...
...{"TASTING NOTES":"KOSTOLÁSI MEGJEGYZÉSEK\nKülönleges illat, amely piros és fekete gyümölcsöket, valamint fűszeres és pörkölt jegyeket tartalmaz.\nGazdag, szilárd és testes ízvilág, érett mediterrán ízekkel. Egy nagylelkű bor, amely a koncentrációt, az erőt és a frissességet egy finom illattal ötvözi.\nIdeálisan 16 és 18 °C között tálalva, ez a bor tökéletes egy grillezett marhahús medálhoz...
...Egy elegáns és erőteljes vörösbor.
A Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc és Petit Verdot dominálásával készült házasítás, a "Tradition" a kastély Prestige házasítása.
Hosszú macerációval készült klasszikus bordói borászati eljárás után a borokat teljes egészében új tölgyfahordókban érlelik 12-18 hónapig.
Így van benne vaníliás, pörkölt és fűszeres jegyek, ami lehetővé teszi, hogy jelentős érlelési potenciálja legyen.
Szín: Vörös
AOC: Bordeaux Supérieur
Szőlőültetvények: Agyagos-üledékes terroir
Borászat: Teljes érlelés új tölgyfahordókban 12-18 hónapig
Díjak és érmek: Ezüst Los Angelesben...
...Szép, sötét, szinte fekete ruha, enyhén mandarin árnyalatokkal.
Nyitott, összetett illat, pörkölt mandula és kakaópor aromáival. Határozott és bőséges támadás.
Elegáns és bájos test. Szinte ásványi lecsengés, egy kis édesgyökérrel díszítve, nyitott, virágzó lecsengés.
Bor, amely el fogja bűvölni a kifejlett borok kedvelőit, de türelmesen várakozhat a pincében annak, aki bölcsen várakozik.
Tanácsaink: Dekantálja ½ órával a felszolgálás előtt; fogyasztási hőmérséklet 17°C.
... érhet el, miközben jelentős savtartalmat megőriz. Ez teszi lehetővé, hogy különösen jól kiegyensúlyozott, erőteljes és tágas borokat kapjunk (sok zsírral és térfogattal). Az aromák jellegzetesek, összetettek és intenzívek (szárított gyümölcsök, mogyoró, pörkölt, egzotikus gyümölcsök, vaj stb.). A Chardonnay B jól alkalmazható hordós érlelésre és fermentációra.
Kulturális és agronómiai alkalmasságok
A Chardonnay B-t általában hosszú vesszőkkel metszenek. Azonban a kedvező éghajlati zónákban...
... (11-13°C) hűtve kell fogyasztani, mint például a Beaujolais, Savoie, Saumur Champigny és más fiatal Gaillac borokat. A többi (kivéve a nagyon nagyokat) 14-16°C-on szolgálható fel. Côtes du Rhône, Bourgueil, Chinon, Bordeaux, Bergerac, Languedoc, azonban bizonyos borok, mint a beaujolais-i crus (Saint-Amour, Juliénas, Brouilly), ha fiatalok, kellemesek 12-13°C-on. A nagy vörösborokat (Burgonya, Rhône-völgye és Bordelais) 16-18°C-on szolgálják fel.